perjantai 28. lokakuuta 2016

Helsinki - Kopenhagen - Düsseldorf - Münster

Lähdin kotoa Hämeenlinnasta kahdeksalta. Otin mukaan 4v tyttären, kun sille oli tiedossa mummilaviikonloppu. Onneksi olin lähtenyt ajoissa, koska näin "maalaisena" ei vaan pysty muistamaan, että pääkaupunkiseudulla asuu vissiin muutama muukin ihminen. (Olen siis asunut Helsinki-Vantaan kiitoradan varjossa elämäni ensimmäiset 20 vuotta.) Tänään vaan sattui olemaan niin, että kaikki halusivat kulkea Kehä III samaan aikaan mun kanssa.


Ihan hyvin ehdin hakemaan äidin ja sitten suuntasin lentokentälle. Eka katastrofin siemen meinasi tapahtua jo kentällä. Äiti lähti viemään autoa parkkiin siksi aikaa, kun tulee vielä hetkeksi hengailemaan sinne terminaaliin mun kanssa. Mulla jäi puhelin autoon. Great. Juoksujalkaa hakemaan, vaikkei siltikään ollut kiire. Halit ja pusut ja sinne jäi mun lapsi ja äiti vilkuttamaan, kun menin turvatarkastukseen.

Pakollinen lentokenttäkuva 1

Lentokentällä on aina ihana tunnelma. Mä tykkään lentokentistä ja lentämisestä. Parasta on etenkin nousut ja laskut. Kivaa tämänkertaisessa reissaamisessa on se, että näkee kaupan päälle vielä välilaskukentän ja tulee niitä nousuja ja laskuja enemmän. :D

Pakollinen lentokenttäkuva 2 Köpiksestä.


Sky Train, Düsseldorf

Düsseldorfissa pääsi näppärästi lentoaseman omalla ilmalaivalla "Sky train" kulkemaan oikeelle juna-asemalle hauskasti ilmassa keikkuen. Parempaa kun Lintsillä!! Se oli ilmainen kaikenlisäksi! Juna itsessään oli jokseenkin vaikea löytää, koska vaikka lippuautomaatti puhui englantia, niin eihän mulla ole aavistustakaan linjoista, junatyypeistä tms ja niitähän se masina kyseli ensimmäisenä. Millä junatyypillä haluat kulkea? Mitä junatyyppiä haluat välttää? Haluatko halvimman junalipun? Mihin alennusryhmään kuulut? Mä haluan vaan Münsteriin. Nappasin siitä sitten sellaisen, joka viiden minuutin päästä lähti. Tuli sitten valittua sellainen juna, joka pysähtyi joka ikisellä asemalla Düsseldorfista Dortmundiin. Meni kaksi tuntia.

Junalaiturilla on ne infotaulut, joissa lukee määränpäätä, junatyyppiä jne, samalla tavalla kun Suomessakin. Tässä luki Münster opastauluissa, joten siinä sitten pönötin. Dortmundin asemalla iso kasa ihmisiä vaihtui ja sitten WTF?!? Juna lähtee takaisinpäin. Seuraavalla asemalla hyppäsin junasta pois ja vaihdoin laiturin puolta ja huristelin takaisin Dortmundin pääasemalle oivaltaen, että tässä olisi ollut junanvaihdon paikka. Helposti löytyi sitten Münsteriin menevä juna, joka onneksi oli sama, johon olisin joutunut odottamaan, vaikka olisin ensimmäisellä Dortmundin junalla siihen jäänyt. Tässä junassa taas tunti.


Hakija tuli asemalle ja mentiin siitä tallille, jossa hyppäsin tallin omistajan kyytiin ja ajeltiin majapaikkaan. Saksan ajokulttuuri on ilmeisen reipasta. Lentokentältä määränpäähän on avout 110km, joten tällä liki neljän tunnin junamatkailulla mut olis noudettu sieltä jo ainakin kahdesti. Tykkään matkustaa, mutta juna on aika booring. Kerroin tästä junamatkasta, niin väkeä nauratti kovasti. Syötiin yhdessä illalla ja tämä on siis tallinomistajan ystäväpariskunnan koti, Täällä asuu myös toinen pääratsastajista (ranskalainen) sekä yksi tallityöntekijä (tanskasta). Mukavia ihmisiä, mulla on ihan hyvä englanti, mutta aina ei meinata saada toisistamme selvää, kun kaikilla tietty lausuminen erilaista. Posket kramppaa.

Parkkipaikalta tällaisen käytävän läpi sisäpihalle.

Majapaikka on enemmän kun majapaikka, aikamoisen hulppea sellainen. Oma huone, oma parveke, oma kylppäri (+ pyyhkeet), huoneessa on portaat sekä ylätasanne ja ihana tunnelmallinen viistokatto, jossa valkoiseksi maalatut tukipuut on jätetty näkyviin. Paremmat hotellitkaan eivät ole näin siistejä. WiFi toimii ja tärkeimpänä osoitettiin jääkaappia "All you can find is yours."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti