torstai 27. lokakuuta 2016

Työssäoppimaan Saksaan

Olen 30+ hevosalan opiskelija ja lähdössä työssäoppimaan Saksaan neljäksi viikoksi. Nuoremmat opiskelijakaverit ovat hieman pidempään. Tämä blogi tulee toimimaan samalla työssäoppimispäiväkirjana.

Oma hevostausta alkaa jostain -90-luvun puolesta välistä, kun ala-asteella pääsin vihdoin ratsastustunneille. Lukion jälkeen opiskelin hevosalaa, mutta tutkinto jäi tuolloin kesken. Joitain vuosia olin täysin heppalakossa, mutta pikkuhiljaa se palautui töiden merkeissä takaisin elämään. Näin kymmenen vuotta myöhemmin halusin tästäkin koulutuksesta jonkinlaisen tutkintotodistuksen, kun eihän hevosten parista voi olla pois ja tämäkin tutkinto on tie parempaan osaamiseen, parempaan työpaikkaan ja parempaan palkkaan (ha-ha, in your dreams).

Reissusta lähden hakemaan hienoa kokemusta tallista ja ulkomaisesta elämänmenosta. Kymmenen vuotta sitten hevosalaa opiskellessa tämä ulkomaan työharjottelu jäi välistä täydellisestä kontaktien puutteesta. Tällä kertaa tämä paikka on opettajalle tuttu. Toivottavasti pääsisi ratsastamaan paljon. Paikka on estehevosten myyntitalli. Kuulemma hyviä hevosia, osaanko ja päästetäänkö ratsastamaan? Haluan kovasti oppia runsaasti uusia asioita ja uusia tapoja tehdä eri juttuja. Toivottavasti päästään kisoihin ja toivottavasti näkisi hyvien ratsastajien menoa sekä hevosten koulutusta.

Englannin kielen taito on omasta mielestäni oikein kelvollinen. Tulen hyvin toimeen, puhun melko sujuvasti ja luenkin paljon erilaisia artikkeleja ja kirjoja englanniksi. Saksa onkin toinen tarina. En ole koskaan koulussa lukenut saksaa ja ihan hyvin voisin nyökytellä ja hymyillä vieressä, jos joku mut myisi saksaksi. Numerot ja jotain lyhyitä lausahduksia osaan sekä suomalaisten ensimmäiseksi opeteltavat tuikitarpeelliset kirosanat. Onneksi puhelimeen on ladattu saksaa opettava Duolingo-peli jota nyt on näpytelty muutama viikko sormet sauhuten.

Das Pferd ist ein Tier.

Näillä tiedoilla lähdetään. Wish me luck.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti