sunnuntai 6. marraskuuta 2016

Eväsrosvo!

Tänään oli not-the-best-day, vaikka vain 4h oltiin tallilla. Vanha setä oli aamulla käynyt ruokkimassa ja oljittamassa hevoset, kun me mentiin tosiaan vasta yhdeksäksi. Heti aluksi tuli yksi asiakas kokeilemaan hevosia. Menin laskuissa sekaisin, kun jonkun se ratsastaja ratsasti itse ja asiakkaat viihtyi tallilla kuitenkin 12 asti.

Me saatiin moitteita satulan puhdistuksesta ja huolellisesta käsittelystä. Siinä oli pari julmaa raapimajälkeä siinä satulan päällä. Ei muuten todella ole meidän jäljiltä. Me puhdistetaan ne huolella ja laitetaan aina se suojus ennen kun laitetaan kaappiin. Tässä viikonloppuna siellä on ollut muitakin ratsastajia niillä hevosilla ja niillä varusteilla, joten ikävää, että meni meidän piikkiin. Ehkä se tajusi, kun sanottiin, että me ei olla näitä huollettu, kun niitä on käytetty vielä siinä vaiheessa kun ollaan lähdetty pois.

Maneesin takaosassa on viljasiilot pelleteille ja kauralle ja valtava ovi. Siellä on kaikenlaista muuta roinaa ja kärryjä ja tavaraa sekä kaksi häkkiä viiriäisiä! Se on kyllä sellainen pääty, jota mikä tahansa hevonen voisi hyvinkin kytätä. Korkea laita, josta saattaa nähdä vilahduksen ihmisen päästä tai sitten ei. Jalat näkyy kuitenkin ja ääntä kuuluu. Böö! Meidänkin ratsuna ollut Colman ei siihen päätyyn meidän kanssa suostu menemään lainkaan ja on kuulemma samanlainen kyttäilijä sen ratsastajankin kanssa. Mentiin sieltä hakemaan varsoille pelletit ja vihelleltiin ja huudeltiin, että "We are going to make some noise." Se pelletti ropisee aika ikävästi sinne kottikärryyn. Tämä Colman pomppasi ostajaehdokkaan alla niin, että nähtiin kun se ostajaehdokas kiikahti tantereeseen juuri tähän päätyyn, missä me oltiin. Tuli kamalan huono omatunto, että olisko meidän pitänyt enemmän pitää meteliä itsestämme, mutta kyllä ovi oli ollut auki ja ratsastaja tullut kohti, joten... Silti tuntuu pahalta. Se ostajaehdokas kokeili kuitenkin vielä pari hevosta sen jälkeenkin, joten ei vissiin sattunut.

Yksi junnuheppa potkaisi mua tänään. Oli hurja tuuli ja ne junnut oli siellä tarhassa vähän villinä. Olin taluttamassa tarhasta talliin takaisin yhtä junnua ihan ketjunarun kanssa, kun toisessa tarhassa oleva hevonen otti pierupukkipyrähdyksen. Mun taluttama junnu otti valtavan loikan eteen ja ylös ja siitä jotenkin takajalalla sai kuopastua mua tosta lonkan kohdalta. Olin onneksi todella lähellä hevosta, joten ei siinä ollut mitään voimaa, ei niillä ole vielä kenkiäkään. Silti se sai tällä tönäistyä mut selälleen. Tulee varmaan komea mustelma, turpoaa jo. Pänni.

Kaiken päätteeksi sen toisen ratsastajan koira Lily söi Vilman eväsleivät.

*korvat luimuun* Perhana.

Tallin ikkunat ovat tällaiset. Kiinnittäkää huomiota tuonne vasemmalla olevaan pidikkeeseen. Siinä on nuppi mikä nostetaan ylös ja näin se ikkuna pysyy auki. Nyt on kaikki ikkunat olleet pääasiassa auki, joskus jos joku hevonen on oikein hikinen ratsastuksen jäljiltä, niin on laitettu ikkuna siksi aikaa kiinni. Tänään oli 7 astetta lämmintä ja aika kova tuuli tosiaan, niin käskettiin laittamaan kaikki ikkunat kiinni.

Ikkunanpidikenuppi on ritari.  Saksankielen sana ratsastaja on tismalleen sama sana, kun tällä nupilla. Nyt en ihan ymmärtänyt, että onko se sama sana siis ikkunapidikkeelle vai tälle kyseiselle ritarille. Voi olla, että ritari ja ratsastaja on saksaksi sama sana.

Päästiin tähän talolle, niin isäntä oli tekemässä valtavaa pataa gulassia ja täällä on ihana tuoksu! Kuulemma viiniä jne tiedossa illallisella, joten kai tästäkin päivästä selvitään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti