tiistai 1. marraskuuta 2016

Suomalainen kaveri ja ratsastusta

Eilen oli jo vähän luottavaisempi olo tallihommissa, kun pystyi pääosin jo ennakoimaan, että mitä tapahtuu ja mitä mahdollisesti seuraavaksi aiotaan tehdä. Kolmevuotiaita satuloitiin mun ymmärtääkseni nyt kolmanteen tai neljänteen ratsastuskertaan. Täällä ne juoksutettiin ensin hetken aikaa maneesissa ja sen jälkeen tallin käytävällä ratsastaja selkään ja ravia käytävää pitkin vähän edestakaisin. Sitten vaan taputukset ja se riitti.

Hevosten nimet ovat edelleen erittäin hakusessa. "Looks Like Adele", "The Big One", The Brave Young" ja "This is that last one you took out."

Luokkakaveri Vilma tuli tänään tänne. Lentokentältä tallinomistaja haki Vilman puolen päivän jälkeen ja Vilma pääsi heti hommiin. Kiva puhua suomea. Illalla pääsin ratsastamaan. Ratsuna oli n.160cm rautias tähtipäinen ruuna, joka on mahdollisesti nimeltään Coleman. Kielimuuri nyt hieman vaikeuttaa tätä kirjoittamista, koska tuo ratsastaja lausui hevosen nimen niin, että se kuulostaa siltä, että se kirjoitetaan mahdollisesti noin. Ratsastaja on tosiaan ranskalaisella aksentilla englantia puhuva. Nyt siihen alkaa tottumaan ja saamaan sanoista selvää. Silti jokaisen lauseen jälkeen täytyy pysähtyä miettimään, että sainko mä selvää ja ymmärsinkö mä mitä se sanoi.

Vilma ja croisant size of a head 

Ratsastuksesta... Hevonen on kiltti, mutta kyllä tietää, etten mä osaa mitään. Hidastelee kokoajan ja on muka pelkäävinään niitä kentällä olevia esteitä, joita se varmasti on katsellut siellä aikaisemminkin. Askeleet on valtavat. Hajoitusravia en oo koittanu. :D Kiltti hevonen, kun sietää mun vatkaamista selässänsä, kun hevonenkin on tottunut hyvään ratsastukseen. Sit sinne selkään tuupataan tällainen amatööri. Ansaitsee porkkanan. Tai kymmenen. Mulla on todella voimaton olo sen selässä, koska jos mä lakkaan pumppaamasta pohkeella jatkuvasti, niin se pysähtyy. Miten nää ratsastaa täällä normaalisti? T.sisäreidet hapoilla

Coleman postuu paikalta. Tädille tuli vähän hiki

Tänään tehtiin nuorten kanssa muuten sama, mutta vielä tämän jälkeen ratsastaja ensin talutettiin maneesiin ja siellä sitten pienemmällä rajatulla alueella vähän ravia ympäri molempiin suuntiin. Samalla me laiteltiin hevosia kävelytyskoneeseen ja pois. Iltapäivällä laitettiin ratsastettavat kuntoon ja pois ratsastuksen jälkeen. Illalla pääsin jälleen ratsastamaan Colemanilla. :) Kiltti heppa, kiikkerä ratsastaja.

Työpäivät taitaa olla aika pitkiä näin niinkun normaalisti. Joka aamu on nyt menty seitsemäksi ja sunnuntaita lukuunottamatta on päästy kuuden jälkeen pois.

Tallin omistajan 4v tyttärellä on shetlanninponi. Arvatkaa onko söpö?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti