lauantai 19. marraskuuta 2016

St. Vitus

Pyydettiin eilen kauniisti, että oltaisko mahdollisesti saatu tämä päivä vapaaksi. Pyydettiin sen takia, että saatais nukkua ja haluttais mennä katsomaan niitä kisoja tänään. Ei onnistunut. Joo, voitte mennä tottakai kisoja katsomaan sitten työpäivän jälkeen. Työtynnit viimeiseltä neljältä päivältä 11h, 12h, 14h ja 16h ja kisoja edeltävänä yönä ehdittiin nukkua vähän yli 4h.

Kuvasta on luettavissa mielipide vapaa-ajan nollalinjaan.

Mähän en yhtään tiennyt, että millainen tyyppi Vilma on, koska koulussa nyt ei kauheesti ehditty tutustua. Tiesin vaan, että ollaan samassa paikassa ja sit kun saavuin tänne, kuulin, että nukutaan samassa huoneessa. Onneksi Vilma on ihan huipputyyppi. Arvostetaan molemmat nukkumista yhtä paljon. Ei tarvitse normaalipäivänä yhdeksältä alkaa neuvottelemaan siitä, että olisko mahdollista alkaa jo nukkumaan. Molemmat samaa mieltä, että nukkumatti kutsuu. Helpottaa elämää kummasti. Halleluja!

Saatte tasan yhden arvauksen, että kiinnostiko nousta aamulla ylös.

Meidän ratsastaja oli päässyt tämän päivän lehteen. Selvisi myös Specialin oikea nimi: For The Best.

Paskahommaa koko aamupäivä näin virkeänä ja hyvin nukkuneena.

Me aloitettiin päivä tyhjentämällä hepparekka ja traileri. Ei tiedetty/saatu selvää, että pitikö ne tyhjentää vai vaan siivota pääasiassa sinnepäin puhtaiksi. Me valittiin tyhjennys ja lakaisu ihan perusteellisen kaavan mukaan, koska väsytti, eikä millään jaksanut kiinnostaa mennä huhkimaan mitään fyysisempää talikon varteen karsinoiden siivouksen avuksi. Näin univajeessa tuo pikku-apina- roikkuminen ei ihan hirveen luontevalta tunnu. Putsattiin kaikki karsinat yksäripuolelta. Pakkohan sinne oli mennä mukaan, koska ei sitä tavaroiden putsaamista ja rekan siivoamista loputtomiin riittänyt. Sit yks hemmetin lohikäärme puri mua lapaluuhun ihan kunnolla. Tänään pari tuntia ennen mua, se melkeen repi Vilman takista palan ja sitten sen jälkeen mun olkapäätä. Se on yksi siitostammoista ja sillä on varsa siinä, mutta on kuulemma luonteeltaan tosi paha naisille. Vissiin on tuumannut, että naiset väistää, miehiltä saa selkäänsä. Pitää opetella kävelemään sen karsinan ohi käytävän toista puolta. Pänni.

"Meidän hevosten" puolelta siivottiin myös kaikki karsinat. Alussa mut laitettiin juoksuttamaan kaikki nuoret (3v) hevoset irti maneesissa. Ohjeena oli, että se 10min tai sitten kun hevonen näyttää vähän väsyneeltä, ettei ole pöhköenergiaajäljellä ja sen jälkeen hieman kävelyä taluttaen maneesia ympäri. Se oikeastaan pelasti koko päivän. Kyllä paskempikin päivä muuttuu mukavaksi, kun niihin liittyy hevosia. Nuoret oli niin avoimia ja kivoja, että mä oikein sydämen kuvat silmissä katselin niitä. Sen verran oon LH-juttuja lueskellut, että kovasti koitin omassa pienessä päässäni pohdiskella, että mites se hevosen ajatusmaailma toimii ja peilaako niiden liikkeet lainkaan siihen mitä mä siellä teen. Kyllä. Toimii osittain, etenkin sen jälkeen kun ne on ne omat alun pierupukkilaukat saaneet vedeltyä, vaikka niillä on maneesi tilaa juosta. Ja mä vaan kävelin ympäri sitä valtavaa maneesia ja sain ne seuraamaan itseäni sekä käynnissä että ravissa riippuen siitä miten mä kohdistan oman kehon ja katseen suhteessa hevoseen. Se rumansöpö Brave ravasi mun ympärillä ihan kun olis liinassa juoksutettu, vaikka mä en edes sitä (tietääkseni) pyytänyt. Siis monta kierrosta sellaista rentoa venyttelyravia pää alhaalla oikein tyytyväisen oloisena. Mä niin tykkään Bravesta, vaikka se on nimenomaan se, joka mua monotti sillon reilu viikko sitten. Mä sain juoksuttaa kaikki nuoret ja niitä on nyt kuusi kappaletta. Uusin oli vaikein, koska se on muutenkin vähemmän käsitelty (saapunut tosiaan tiistaina?) ja se oli ottanut kierroksia siitä Bobcatista koko päivän ja mä otin sen viimeisenä. Se ryhtyi keulimaan jo siinä vaiheessa kun sain maneesin oven kiinni. Onneksi oli pitkä naru. Tosin sen jälken se oli ihan ok, kun oli saanut juosta.

Meidän talon omistaja on joulufani. :) Keskelle sisääntuloa oli ilmestynyt joulukuusi. Täällä talossa on muutenkin ollut joulujuttuja levällään ja niitä on laiteltu paikoilleen vähän väliä. :) Lainattiin toiselta ratsastajalta autoa ja lähdettiin käymään kaupassa, kun tänään sentään ehdittiin ennen sulkemisaikaa mihinkään.

Tällainen bensa-asema jos tulisi Suomeen, niin olisin heti vakituinen käyttäjä.

Lauantai-illan huumaa. Piti Saksaan asti kulkea, että päästiin käymään Lidlissä. :D :D Lidl oli täällä ihan samanlainen kun Suomessa, mutta samalla ihan erilainen. Siellä myytiin erilaisia viinejä ja kuohareita monessa eri pakkauksessa. Me ostettiin kuoharipullo ja pienet tölkki(!)viinit. 

Maistui.

Tämmöinen on nyt meidän ratsastajan suosikkibiisi:

Hyvää lauantai-iltaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti