tiistai 8. marraskuuta 2016

Kylmenee

Täälläkin alkaa olemaan kylmä. Lämpöasteita tänään 2-3 koko päivän ja illalla 0. Tänään satoi rakeita! Kuva todisteena. XD XD


Tänään oli normaali aamu, kuski vain hieman myöhässä. Heinät, väkirehut, oljet ja aamukahvi. Täällä ei oo maitoa vaan maitojauhetta. Blah. Avustin kolmevuotiaiden opetuksessa. Ratsastaja otti tänään ensimmäiset laukat niiden kanssa ja näytti tosi kivalle. Varsat oli ihan kummissaan, mutta käyttäytyivät tosi hienosti. Sillä ratsastajalla on tosi hyvä asento ja tasapaino, että se näyttää todella vaivattomalta ja kevyeltä se meno.

Mun meno tänään Colmanilla ei ollut yhtään niin kevyttä ja siroa. Oon elegantti ku elefantti. Yhtä joustava kun kassakaappi. Huomenna kuulemma taas hypätään. Jei!

Tallin vanha setä kommentoi aamulla sen shettiksen harjaa. Saksaksi. Toisti varmaan saman lauseen 10 kertaa ja osoitti meitä ja haroi ponin tukkaa. Ymmärsin lauseesta sanan poni. Loppujenlopuksi tajuttiin, että se kysyi meiltä, että ollaanko me ruokottu se siistiksi. Sit se rapsutteli taas ponia ja nyökytteli ponille rupatellen jotain.

Tänään jatkettiin kisavalmistautumisia (hevosten kuntoonlaiton väleissä) tekemällä kahdelle hevoselle kunnollinen trimmi sekä harjaan kääntöletit. (Ei-hevosihmisille tiedoksi: jos harja on valtoimenaan molemmilla puolilla kaulaa, se tarvitsee lettejä niin, että se harja pysyisi yhdellä puolella. Se on siistimpää kilpailutilanteessa, jos mennään tukka auki, mutta myöskin ne kilpailusykeröt on helpompi tehdä ja lopputulos on parempi.) Hauskaa päästä askartelemaan. Ratsastaja kehui kovasti Krustyn harjaa, kun olin aloittanut sen ja se lähti ratsastukseen. Täytyy sanoa, että se on aika puusilmä, kun se sanoo sitä hyväksi, koska sen JÄLKEEN mä tein sitä vielä about tunnin ja edelleen niistä sykeröistä tulisi golfpallon kokoisia, jos ne rullaisi nyt. Sillä on ihan uskomaton tuulitukka, sellainen ponimainen ja aavistuksen karkea ja kihara, että jopa mä olisin voinut antaa periksi, että menköön radan tukka hulmuten. Ratsastaja kuitenkin sanoi, että haluaa kisata letitettynä sen hevosen kanssa.  Hevosparka varmaan vihaa mua, kun mä oon repinyt sen valtavaa (kaboom) kuontaloa siistimmäksi. Tosin ratsastuksen jälkeen se oli korvat lerpallaan alahuuli kavioissa asti roikkuen. Väsynyt hyvästä hyppytreenistä siis. Toisen tallin ratsastaja katsoi sitä menoa vähän aikaa ja kysyi, et oonko mä huumannut sen jollain. Se tuntee nämä hevoset ja tietää, että se on aika meneväinen kaveri, kun on "lots of blood". eli paljon täysveristä. Krusty on ihana, groomin unelma, aina korvat iloisesti pystyssä, kiltti ja todella kiva käsitellä ja se rrrrrrakastaa rapsutuksia. Mikään ei ole sille ongelma, jos vähän raaputtaa kaulasta. Sen hintakin on ihana, vissiin yli 70t. Miettikää! MÄ saan koskea sen hintaluokan eläimeen!!! Mahtavaa.

Vilma trimmaa "Big One" -heppaa

Käytiin katsomassa tallinomistajan toista ranchia. Siellä oli siitoshevosia ja varsoja sekä kaikenlaisia muita maatilan eläimiä. Hanhia, kanoja, possuja ja muutama lehmä ilmeisesti pihvikarjaa hevosten kanssa samalla laitumella.

Meidän host-emäntä ei ollu kauheen innoissaan, kun se oli valmistellut tanskalaisen ratsastajatytön kanssa illallista ties kuinka pitkään ja sen jälkeen odottaneet ja odottaneet ja odottaneet meitä tallista varmaan puolitoista tuntia. Työpäivän pituus 12,5h. Ne on sitä mieltä, että se ratsastaja on ihan crazy ihmettelevät, että miks meidän pitää kulkea sen kanssa, koska tästä samasta talosta kulkee tosiaan se tanskalainen ratsastajatyttö. Tallinomistajaa/opettajaa ei vissiin kiinnosta meidän työpäivän pituus, vaikka sopimusta kirjoittaessa siinä oli se työpäivien ja -tuntien määrä ja omistaja ne näki ja luki. Aika kyllä kuluu todella nopeasti siinä puuhastellessa.

Mä lähden täältä ylihuomenna käymään kotona lasten luona. Arvatkaas onko jo ikävä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti