maanantai 7. marraskuuta 2016

TrimMAUsta

Normaali aamu, mitä nyt ratsastaja=kuski oli 20min myöhässä. Me hieman järkytyttiin, kun kuultiin, että se on vasta 19v. Kyllä mä nyt sen oon tajunnut, että se on selkeesti mua nuorempi, mutta olisin veikannut 25v. Valtava vastuu ja valtava taito noin nuorella ihmisellä, mutta hyvin näyttää viihtyvän ja pärjäävän ja sillä riittää kivasti pinnaa meille suomalaistytöille. Tänään taisin vähän repeillä, kun se antoi ohjeita "ok girls, next..." Girls?! XD Mä olen niin vanha, että mä voisin MELKEIN olla sen äiti. Melkein vain onneksi, en mä sentään niin vanha ole. Voisin tosin tätä valttikorttia käyttää jossain vaiheessa, kun se ajaa autoa, koska se katsoo potkupallotuloksia ja potkupallovideoita samaan aikaan kun se ajaa. Mahdollisesti myös syö. Jos ei katso videoita, ni sit se whatsappailee tyttöystävänsä kanssa. Kuten aiemmin mainittu, niin tämä saksalainen ajokulttuuri ei oo kovin hidasta menoa.

Hevosille heinät, väkirehut ja oljet. Osa hevosista valmisteltiin taas ratsastajille ja osa kävelytyskoneeseen ja nuoria ulos. Tänään satoi ihan kunnolla hetkittäin ja välillä pientä tihkua. Siitostammat ja varsat jonotti sisälle jo parin tunnin jälkeen, joten ne haettiin aika pian pois pihalta.

Aamulla trimmattiin hevosia, leikeltiin niskasiilejä ja korvasta ulos tursuavia karvoja, tosin lähinnä nypittiin harjoja ja selvitettiin häntiä.  Toiset hevoset tykkää siitä ja toiset ei arvosta sitten tippaakaan.Täällä on muuten viiden litran pönikkä show-shinea. Tulee tarpeeseen. Näillä on nyt ollut muutamia viikkoja taukoa kisoista, mutta nyt alkaa kisameiningit uudelleen. Ensi viikon viikonloppuna on seuraavat. Toivottavasti=todennäköisesti päästään mukaan groomeiksi, vaikka se tietääkin varmaan sellaista riittävän pitkää työpäivää, btw tänään oli 10,5h. Siellä ne suomalaistytöt taas säätää.

Voiko joku kääntää? Vain ratsastajat ratsuineen ja henkilökunta? Tämä henkilö on ahkerana kerännyt kakkaa. Löydettiin myös kevyttalikko, halleluja.

Kerättiin ulkokentältä estekalusto pois. Oli vähän kuraista hommaa. Ihan kun hiekkarannalla olis kävelly siellä aaltojen seassa. On muuten märkä kenttä. Toi mun takki taitaa olla ihan kiitollisen värinen tästä hiekasta, koska se ei näytä kuvassa yhtään niin pahalta kun mitä se oikeesti oli. Samaten housutkin näyttää kuvassa pääosin mustilta, vaikka käytännössä ne oli jo harmaalaikukkaat. Ryöstettiin heinäkärry tätä varten. Toivottavasti vanha setä ei kiroa meitä, koska me ei oltais saatu sitä tästä kaadettua heinäpaalia takaisin tähän päälle.

Tässä pitäisi näkyä kissanpentu vihreän verkon takana. Mau! Vilma löysi maukumisen perusteella pennun olkivarastosta. Mau! Pari päivää se siellä maukui aina kun käytiin pihattohevosia ruokkimassa ja tänään ei kuulunut mitään. Mau! Tallissa kyllä joku kissa kulkee, koska siellä on pikkulinnuista/hiiristä jääneitä verijälkiä pitkin käytäviä aina aamuisin. Mau! Reippaan näköinen pikkukissi, juuri oli silmät auki ja Vilma on kunnon kissakuiskaaja. Mau! Se vastasi Vilmalle aina, mutta ei tullut toiselta puolelta enää näkyviin. Mau! 

Illalla ennen lähtöä joku oli tuonnut tallinomistajan tyttären ponin siihen kuntoonlaittopaikalle. Ei tiedetä miksi, eikä tiedetä kuka, eikä tiedetä miten pitkäksi aikaa. Oltiin siinäkohtaa sopivasti vapaina, niin ruokottiin se puhtaaksi takiaisista ja takuista.

Eilen kerroin leipärosvo-Lilystä. Se tuli tänään hengaamaan siihen samaan paikkaan, josta se viimeksi varasti Vilman leivät. Mä sanoin sille pahasti ja sen jälkeen Lily ei näyttäytynyt mulle enää koko päivänä... Tänään sen omistaja söi Vilman pihvin. Okei, ihan luvan kanssa, kun Vilma ei syönyt koko valtavaa annosta. Mutta ajatuksena on aika vitsikästä, että omistaja ja koira molemmat on Vilman ruuan perässä. XD

Lähetin perjantaina postikortteja ja ainakin yksi oli tullut perille jo tänään!!! Oho!

Mistä te haluatte lukea tarkemmin? Mistä kuvia? Mitä turinointia?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti