keskiviikko 16. marraskuuta 2016

Kaikki kusee keskiviikko

Tänään otti päähän vähän kaikki. Eniten se, että aamupalan jälkeen seuraava ruoka oli puoli neljältä kylmää pizzaa.

Aamulla saatiin moitteita siitä, että oltiin lakaistu huonosti. WTF? No mentiin sitten kahvin jälkeen kattomaan, ni siellä oli käytävällä heinänkorsia ja olkia ja ei tasan ollu meidän jäljiltä! Siinä oli pari hevosta kulkenut tässä välissä ja arvatkaa vaan kui pännii, että tämmösestä sanotaan. Kaikista eniten pännii se, että se omistaja sanoi ratsastajalle ja ratsastaja sanoo, että on meidän lakaisema ja ratsastaja sitten pätee meille, koska sen vähän niinkun täytyy, koska omistaja on kuulemassa. Sitten jos se lakaisee itse, niin on kyllä todella suurpiirteinen "remember all corners". Ha-ha...

Myöskin karsinoihin olis pitäny laittaa oljet tasaisemmin ja myös taakse. Milläs laitat, jos se olkipaali on kivikova, eikä siihen pure kunnolla talikko? Yksitellenkö ne oljet pitää pinsetillä erotella siitä ganttibaalista? Ratsastaja oli itse niitä meidän kanssa laittamassa ja ihan tismalleen samalta se karsina näytti sen jäljiltä kun mun laittama karsina naapurissa. Mutta moitteethan tuli vasta jälkikäteen. Lisäksi joku karsinan ovi on ollut auki. Osa menee kiinni helposti, osa täytyy tönätä ja sit jos tönää, ni sit tulee moitteita, ettei tartte noin lujaa paiskoa ovia kiinni.

Karsinan etuseinän kohdalta pitää putsata karsinan sisälmykset pois, ettei ne näy sieltä oven alta. Entäs jos ne hevoset sisustaa sen karsinansa heti uudelleen, kun selkäs käännät? Se tyhjä alaosa on suorastaan olkimagneetti, kun ne hevoset kääntyilee siellä ja sekoittelee ja kuopii pohjaa. Vähän sama kun se, että heinät pitää laittaa paikallaolevan työntekijän mukaan paikkaan X ja sit hetken päässä ne on kulmassa Y ja taas on meidän vika. Samaten kun ikkunoista tuulee, niin ne pienet olkihippuset hiippailee sieltä ikkunapuolen karsinoista oven alta kurkkimaan.

Näin se olki leviää tasaisesti myös karsinan takaosaan.

Hevoset muuten kellahtavat nukkumaan usein juurikin olkien laittamisen jälkeen. Karsinat on aamulla aika tyhjäksi syötyjä ja tallottuja, niin voi olla, että aamulla uusien olkien päällä on mukava ottaa torkut. Tässä tyylinäytettä antaa Polinara.

Päiväjärjestykset on epäselviä, kun ne muuttuu joka päivä. Ennakointi on aika vaikeaa. Sit kun ei kuule kunnolla, eikä saa selvää mitä toinen puhuu, niin on tosi sekavaa yrittää arvata, että mitä toinen sanoo. Aliasta siis. Tänään mulle sanottiin päivällä, että ruoki hevoset. Eli kaurat ja pelletit. Okei, tämä selvä. Omistaja on yleensä niihin aikoihin antanut maissisekoitukset ja nyt se ei ollut paikalla. Siilojen vieressä oli valmiiksi turvotettu maissikärry, mutta ei me tiedetty minkä verran sitä annetaan millekin hevoselle ja annetaanko nyt tänään ollenkaan. Sitten kun jonkun ajan päästä nähtiin joku jolta kysyä, niin taas pelattiin aliasta, että mitä me tarkoitetaan. Maissia ei nyt sitten tänään annettu lainkaan.

Tänään piti yhden hevosenomistajan kanssa mennä ruokkimaan tän tallinomistajan toisen paikan hevoset kans. Se hevosenomistaja oli varmaan neljä tuntia odottamassa, että millon me päästään pois. Loppujenlopuksi se taisi mennä yksin, kun ei meille missään vaiheessa tullut taukoa, että oltais päästy lähtemään.

Poni muutti. Mä kuulin ihan selkeästi, että vie siihen karsinaan olkea "where the pony was". No minä vien. Fail. Olisi pitänyt viedä sinne minne poni muuttaa!

Myöskin kun ratsastaja lähti hakemaan ruokaa, niin samaan aikaan oli asiakas tulossa. Se sanoi jotain sellaista, mikä kuulosti joko siltä, että se on takaisin 20 min päästä tai että asiakkaalle pitää olla hevonen valmiina 20 min päästä. Ei saanut selvää, koska oli loittoneva selkä ja sitten se hävisi autoon. Myöskin piti olla kaksi hevosta jota se asiakas katsoi, mutta olikin kolme, tosin se tuli sentään ilmi ennen "pitäis olla tässä valmiina nyt", ehdittiin laittaa ne hyvin.

Muistitko putsata kaviot?

Näin vähän reilu kahdessa viikossa on tullut reippaasti yli kolmen viikon työtunnit ja mä sentään olin viisi päivää pois. Vähempikin riittäis. Olisi kiva NÄHDÄ miten noi ratsastaa, mutta samalla sekunnilla kun jonkun naama putkahtaa maneesin laidan yli, ni keksitään välittömästi tekemistä. Can you please... Yes I can...

*voihan kirosana*

Normaalit aamurutiinit. Kaikki 3v hevoset oli juoksutuksessa ja ratsastuksessa. Yhden kanssa jo hypättiin pari kertaa pieni ristikko. Ensimmäisenä se keilasi ne kumoon, mutta sen jälkeen pomppasi iloisesti yli. Hieno pieni "Brave". Sillä on ratsastettu ehkä 10 kertaa nyt. Se on kyllä mun suosikki näistä nuorista. Se on kyllä oikein keskenkasvuisen ruman suloinen, mutta kiva käsitellä, eikä pelkää tai kyttää mitään. Moikka ihminen, mihin mennään? Meinaat harjata, ompas kivaa. Ai satula tulee, joo käy. Ai meinaat selkään kiivetä, joo sopii. Kävelemäänkö? Mikäs tässä.

Nuorten jälkeen tulikin yhtäkkiä tämä asiakas jostain ihan puskista ja meidän piti kiireesti laittaa sille kolme hevosta sillä aikaa, kun se testasi kolme siitä viereisestä tallista.

Tää ei ollut myöskään eväiden suhteen hyvä päivä.
Poni söi Vilman omenan.
Itkettäis jos ei naurattais. :D :D

Illalla tallinomistaja kaivoi yhtä mystistä pahvilaatikkoa satulahuoneessa ja antoi Vilmalle sieltä kengät ja mulle villapaidan. Tosin paidan kanssa tehtiin vaihtarit Vilman kanssa. Vilma oli viikonloppuna ostanut fleecen, jota mä oon tässä nyt pari päivää kuolannut, että mä haluan samanlaisen. Siinä mulle annetussa villapaidassa oli PINKKI vetoketju... Kaverit tietää, että mä näyttelin oikein oikein iloisesti, että kiitoskiitos pinkistä paidasta. XD XD Eli Vilmalle villapaita ja mulle fleece. Jesh!

Annettiin ratsastajalle Dumle-pussi, jonka mä toin Suomesta. Oli onnellinen ja tuumasi oikein yllättyneenä, että nehän olikin tosi hyviä. Me syötiin justiinsa pussi Pandan lakua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti