keskiviikko 2. marraskuuta 2016

Rutiinit tutuiksi

Tänään jälleen 12h päivä. Ei me siellä painella tukka putkella, mutta vähempikin tuntimäärä olis kiva. Kokoajan pitää olla skarppina etenkin tän kielen takia, niin se on aivoille aika kuluttavaa ja tekee fyysisesti tosi väsyneeksi. Kun päästään talolle, niin eipä tässä voi mitään muuta kun syödä ja kaatua pötkölleen. Zzz-zzz-zzz...

Karsinoihin laitetaan siis joka aamu olkea. Karsinan likaisuuden perusteella katsotaan miten paljon tarvitaan. Likaiseen karsinaan menee paljon jne. Niitä ei tosiaan siivota sen enempää. Yksityishevosten omistajat siivoavat omiensa karsinoita halutessaan. Suurin osa ei siivoa.

Me valmistellaan hevoset ratsastajalle valmiiksi. Suitsia lukuunottamatta, koska ne hän haluaa laittaa itse. Sanoo, että on kivempaa, ettei hevosen tarvitse seistä kuolaimet suussa odottamassa, koska kuitenkin siinä menee niin vähän aikaa kun ne pukee viimeisenä valmiiksi. Kaikilla hevosilla käytetään samoja varusteita. Tai satuloita on muutamia. Yksi ratsastettavalla hevosella ja yksi valmisteltavalla, satulan alla on aina lampaankarvapehmuste. Ratsastaja säätää suitset sopiviksi jokaista hevosta varten. Kuolaimena on pääosin nivel tai kolmipala. Hypätessä on nähty pelhamia ja sellaista ajokuolainta, jossa on eri rengas poskihihnalle ja toinen ohjalle. Muutamalla hevosella silloin tällöin näkyy muitakin kuolaimia, mutta ilmeisesti on vain hypätessä. Harjat on kaikilla samat. Perusloimet on jokaisella omat, mutta kuivatusloimet ja "työloimet" on kaikilla samat. Yhdellä hevosella "he is special" on oma fleece.

Hevosia ruokitaan useamman kerran päivässä, mutta aika erilaisesti suomalaiseen näkökulmaan verrattuna. Säilöheinää saavat aamulla ja myöhään iltapäivällä. Päivällä ja illalla saavat sekoituksen, joka on pääasiassa vain maisia. Väkirehuja saavat aamulla ja päivämaissien jälkeen. Tosiaan olkea on karsinassa runsaasti ja hevosten karsinasta kuuluu kyllä roustukutsta pitkin päivää.

Illalla vielä ennen poislähtöä lakaistaan käytävä ja tarkistetaan, että hevosilla on oikea määrä oikeita loimia päällä. Kyllä, luit oikein. Täällä on muutamalla hevosella kaksi loimea ja usella hevosella toppaloimi. Lämpöasteita päivällä eilen 13 tänään 11. Hevoset ovat treenin jälkeen aina hikisiä ja suurin osa on jo klipattuja, joten sen takia tietenkin.

Tänään oltiin syömässä sellaisessa lounaspaikassa, jossa saatiin salaatti ja alkukeitto, sitten listalta valittu ruoka ja viimeisenä vielä jätskiä jälkkäriksi. Hintaan 6,90€. Vaikkakin tallinpitäjä meidät maksoi, mutta silti aikas edullinen hinta.


Colman oli tämän meidän urhean ratsun nimen oikea kirjoitusasu.
Kuvaajaja on "talented as a teaspoon", joten sen takia nyt mittasuhteet ei ole ihan kohdillaan.

Tänään ratsastettiin Vilman kanssa molemmat! Meille oli sanottu, että Vilma ratsastaa ensin ja sen jälkeen minä ja tallinomistaja suunnitteli mulle hyppyhommaakin. Vilma oli hetken siinä ratsastanut käyntiä, ravia ja laukkaa, niin tallinomistaja sanoi siinä kentällä Vilmalle, että voit hypätä, niin Vilmahan hyppäsi. Hevosen selästä alas. Tallinomistaja mietti varmaan, että mikä näitä suomalaisia viiraa? Piti hypätä esteen yli, eikä selästä alas. XD Mä pääsin paikalle vasta muutaman hypyn jälkeen ja sain Vilmasta muutaman kuvan. Sitten vaihdettiin ratsastajaa. Ei se ihan niin vaikealta tuntunut tänään kun eilen oli.

Gute nacht.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti